fbpx

Acest tutorial face parte dintr-o serie de articole despre WordPress:

  1. Înțelegerea WordPress
  2. Instalarea și configurarea WordPress pe VPS cu Panou de Control (cPanel/Plesk)
  3. Instalarea manuală a WordPress pe un VPS
  4. Navigarea în tabloul de bord WordPress
  5. Publicarea conținutului
  6. Instalarea pluginurilor WordPress
  7. Instalarea temelor WordPress
  8. Optimizarea performanței WordPress
  9. Păstrarea WordPress în siguranță

Dacă ați urmat tutorialele anterioare, sper că v-ați achizitionat un VPS Virtono de încredere, fie KVM VPS, fie un Cloud VPS. Dacă nu, vă sugerez să sa il comandati chiar de aici.

Motivul principal al pluginurilor (modulelor) WordPress este extinderea funcționalității WordPress. Pur și simplu prin instalarea și activarea unui plugin puteți include caracteristici noi pe site-ul WordPress fără codificare.

Există mii de plugin-uri gratuite și plătite care au scopuri diferite: de la partajarea pe rețelele sociale până la securitate. Prin urmare, veți căuta cu siguranță un plugin care să se potrivească nevoilor dvs.

Instalarea pluginurilor WordPress poate fi o treabă ușoară chiar și pentru un începător. Pluginurile gratuite și freemium pot fi găsite în directorul de pluginuri WordPress.org.

Exact ca temele, acestea ar putea fi instalate utilizând programul de instalare WordPress incorporat.

Pentru a configura un modul WordPress, apăsați tasta Adauga modul sub Module și introduceți numele modulului pe care doriți să îl instalați în câmpul de căutare. Butonul Strike Install și Activare.

Există un număr mare de pluginuri WordPress premium (plătite) care nu pot fi instalate din directorul de plugin WordPress de stat. În cazul în care ați achiziționat un plugin redus, va trebui să îl încărcați manual pe WordPress.

Procesul este destul de similar cu instalarea temelor. Pentru a continua, apăsați butonul Adăugați nou sub Pluginuri și selectați Încărcați pluginul. Acum decideți o arhivă de pluginuri și încărcați-o. În cele din urmă, instalați și activați pluginul. Dacă doriți un ghid în profunzime, consultați acest tutorial

Pluginuri WordPress esențiale

Prin urmare, există multe plugin-uri WordPress – poate fi greu să îl găsești pe cel potrivit. De fapt, majoritatea pluginurilor au același scop, de exemplu, există zeci de plugin-uri de cache WordPress.

Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a enumera cele mai bune pluginuri WordPress care sunt esentiale pentru fiecare blog WordPress.

  • Google XML Sitemaps. Acest plugin va genera instantaneu hărți de site XML pentru o mai bună optimizare a motorului de căutare. Este simplu de utilizat și actualizat în mod regulat.
  • Optimole . Optimole folosește fiecare grafică pe care o încărcați pe WordPress și o optimizează pentru a ocupa mai puțin spațiu. Mai mult, rulează pe sistemul bazat pe cloud pentru a vă crește site-ul web. Optimole detectează automat dimensiunea ecranului și redimensionează imaginile pentru a oferi utilizatorilor dvs. o experiență de încărcare ușoară și receptivă.
  • Yoast SEO. Este cel mai cunoscut plugin SEO pentru WordPress. Vă poate ajuta să îmbunătățiți SEO. De la meta-etichete la recomandări de compunere – pluginul Yoast SEO oferă totul.
  • Revive Old Post. Inca un plugin WordPress indispensabile din lista noastră este cu siguranță Revive Old Post. Este conceput pentru a contribui la creșterea traficului către site-ul dvs. de internet prin intermediul mass-media. Pentru a realiza acest lucru, pluginul va prelua publicațiile noi și mai vechi ale site-ului dvs. și le va distribui imediat pe Twitter și Facebook.
  • Wordfence Protection. Acest plugin ar putea să vă protejeze site-ul WordPress de hackeri și malware. Are module de scanare firewall și malware care sunt foarte utile.
  • CONTACT PAGE 7. Plugin simplu, dar extrem de puternic pentru pagina de contact WordPress. Creaza orice contact sau chiar pentru a genera formulare de clienți potențiali cu acest plugin.

Nu este recomandat să instalati un număr mare de pluginuri, deoarece ar putea scădea performanța site-ului. Mențineți-vă WordPress-ul curat configurând numai pluginuri importante și ștergeți-le pe acelea pe care nu le utilizați.

În continuare: Instalarea temelor WordPress

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.