fbpx

Acest tutorial face parte dintr-o serie de articole despre WordPress:

  1. Înțelegerea WordPress
  2. Instalarea și configurarea WordPress pe VPS cu Panou de Control (cPanel/Plesk)
  3. Instalarea manuală a WordPress pe un VPS
  4. Navigarea în tabloul de bord WordPress
  5. Publicarea conținutului
  6. Instalarea pluginurilor WordPress
  7. Instalarea temelor WordPress
  8. Optimizarea performanței WordPress
  9. Păstrarea WordPress în siguranță

Dacă ați urmat tutorialele anterioare, sper că v-ați achizitionat un VPS Virtono de încredere, fie KVM VPS, fie un Cloud VPS. Dacă nu, vă sugerez să sa il comandati chiar de aici.

Crearea unui site cu WordPress începe cu publicarea unei postări noi sau a unei pagini noi. S-ar putea să vă întrebați – care este diferența dintre articole și pagini?

Răspunsul este simplu. Postările WordPress pot fi clasificate, etichetate, arhivate. Postările WordPress sunt obișnuite să publice conținut intr-un timp predefinit.

În schimb, paginile web sunt în principal pentru materiale de conținut static, fără date. Nu au grupuri sau etichete. „Despre noi” sau „Contactați-ne” sunt exemple bune.

Pasul 1 – Crearea unei postari noi

Pentru a crea o postare noua WordPress , deschideți secțiunea „Puneți nou” sub „Postări” sau alegeți opțiunea „Nou” -> „Postați” din bara de instrumente.

Vi se va oferi un ecran de editare cu o serie de funcții de postare. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să introduci un nume pentru postarea ta.

În al doilea rând, introduceți conținutul real al postării dvs. în câmpul de mai jos. Dacă doriți să vă formatați textul, utilizați opțiunile barei de instrumente.

Este ca cel pe care l-ați putea găsi în MS Term sau în orice alt editor de mesaje cunoscut.

În partea dreaptă a ecranului, puteți observa așa-numitele meta-cutii. Fiecare cutie are o funcție specială.

  • Publica. Aici puteți schimba poziția și vizibilitatea postării dvs. Dând clic pe butonul Publicare, postarea dvs. va aparea instant . Dacă alegeți să ștergeți postarea, apăsați butonul Arunca la gunoi.
  • Categorii. Pe acest pachet, puteți atribui postarea dvs. unei anumite categorii. De asemenea, puteți crea una nouă apăsând butonul + Adăugare categorie nouă.
  • Containerul de etichete vă permite să puneți rapid etichete noi.
  • Imagine prezentată. Aici puteți atribui o imagine reprezentativa unei postări. Va fi vizibilă în partea de sus a postării (locația imaginii poate fi diferită în funcție de temă).

Pasul 2 – Crearea unei noi pagini

Pentru a putea crea o nouă pagină WordPress, deschideți secțiunea „Adăugă pagină” din meniul „Pagini ” sau faceți clic pe tasta „Adaugă” -> „Pagină” din bara de instrumente de sus.

Secțiunea Adăugare pagină are un editor de text WYSIWYG similar, similar secțiunii „Articole”. Prin urmare, procedura de înțelegere și formatare a textului poate fi aceeași.

De asemenea, puteți observa că secțiunea „Pagini” nu are meta-casete de etichete și categorii. În schimb, include o casetă cunoscută sub numele de „Atribute de pagină”.

În această secțiune, puteți transforma ordinea paginilor dvs. și puteți seta paginile web principale. Acest lucru este util dacă doriți să aveți mai multe pagini web sub o pagină web principala.

În continuare: Instalarea Pluginurilor WordPress

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.