fbpx

Hello tuturor, numele meu este Ștefan, sunt analist la Virtono și astăzi vom discuta despre importanța afacerilor mici și locale în viața noastră.

Știm cu toții acel magazin de colț deținut de o familie din orașul nostru, sau barul ăla din oraș unde toată lumea adoră să meargă. Toate aceste afaceri mici sunt importante pentru noi, chiar dacă nu conștientizăm asta.

Unde am mai merge să bem o cafea într-o atmosferă atât de friendly dacă acel bar s-ar închide?

Și de unde am mai cumpăra pâine proaspătă dacă magazinul de la colț nu ar mai fi?

Exact asta e importanța afacerilor locale: lucrurile mici pe care nu le observăm, dar care ne-ar afecta mult dacă ar dispărea. Deci hai să discutăm puțin despre asta!

Știți care este baza economiei noastre?

Afacerile locale au în general această responsabilitate, economia regională și cea locală se dezvoltă cu ajutorul acestora. 

Afacerile mici sunt cele care își plătesc toate taxele, acestea ajută comunitatea să evolueze și tot acestea creează noi locuri de muncă pe parcurs ce se extind. 

Conceptul de “shopping small” a început în 2010 în America, atunci când American Express a creat o mișcare care încuraja oamenii să cumpere local și să susțină afacerile mici.

De atunci, cultura de cumpărături locale a tot evoluat, iar pe lângă cultură, afaceri mici locale au crescut odată cu acest trend.

Florăria de la colț și chiar și micile magazine de cartier au ajuns să aibă câte un website. Acestea au ajuns să concureze la un nou nivel și încearcă să țină pasul cu societatea corporatistă.

Cum poți tu să susții afaceri mici din orașul tău?

Primul pas ar fi să conștientizezi că acestea există: în loc să cumperi legume de la un lanț mare de supermarket-uri, alege să cumperi legume proaspete din piață. Trebuie să înțelegi că această mișcare te are la bază pe TINE, cumpărătorul, tu decizi unde îți cheltui banii… așa că data viitoare fă o alegere conștientă și susține o afacere locală din orașul tău.

Fiecare bănuț care ajunge la o afacere locală îi permite acesteia să evolueze, iar odată  cu ea comunitatea din jurul acesteia va face același lucru. Impactul pe care tu poți să îl ai doar cumpărând legume devine unul uriaș, practic ești începutul unui “butterfly effect”.

Așa că data viitoare când te duci la cumpărături, amintește-ți acest articol și mergi prin oraș să vezi ce afaceri mici sunt prin zonă. 

În plus, dacă tu ai fi owner-ul unei afaceri locale, ți-ar plăcea ca oamenii din oraș să te viziteze din când în când… așa că de ce nu ai întoarce favoarea?

Uite câteva idei care să te ajute când vine vorba de cumpărături locale.

  • În loc să bei cafea acasă, mergi la cafeneaua din oraș. Pe lângă faptul că ajuți, ai oportunitatea să socializezi mai mult. Deci de ce să-ți bei cafeaua singur acasă, când poți să te bucuri de ea înconjurat de alte persoane?
  • Creează-ți meniul săptămânal bazat pe produsele proaspete din piață. O sa fii uimit de cât de mult îți îmbunătățești experiența culinară când gătești doar cu produse proaspete. Spune adio legumelor congelate și aripioarelor de pui semipreparate!
  • După o masă delicioasă, toți ne dorim ceva dulce. În loc să cumperi o simplă ciocolată de la magazin, dă o tură pe la cofetării și o să rămâi surprins de ce bunătăți găsești acolo.
  • Și, cel mai important, promovează afacerile locale pe social media. Fă o poză, un video sau un hashtag, pentru tine nu e mare lucru dar pentru o afacere mică poate însemna mult.

Virtono susține această mișcare și toate afacerile mici, de aceea avem o ofertă specială.

Oferim 6 luni de web hosting, pentru un singur Euro.

Cu ce ajută un website?

Un website e biletul oricărei afaceri mici către o audiență mare. Cu ajutorul unui website o afacere locală se poate asigura că funcționează chiar și în cele mai dificile perioade. (lockdown)

Un restaurant poate să se asigure că oferă cele mai bune mâncăruri prin intermediul unei simple comenzi online, și știm cu toții cât de bune ar fi fost niște coaste delicioase când eram închiși în casă.

Știi momentul ăla când mergi în barul tău preferat și nu e nicio masă disponibilă, imaginează-ți cât de simplu ar fi să îți rezervi o masă online, și nu orice masă… ci masa ta favorită.

Afacerile locale se dezvoltă constant iar prezența acestora în mediul online este mai importantă ca niciodată.

Cu ce ajută această ofertă?

După cum am discutat în acest articol, afacerile locale evoluează, iar prezența online este o componentă esențială pentru succesul oricărei afaceri mici.

Din păcate pentru mulți antreprenori la început de drum, un website poate însemna costuri suplimentare pe care compania nu își permite să le acopere. Aici intervenim noi…

Vrem să ne asigurăm că afacerea ta se bucură de expunerea online necesară pentru a crește fără ca tu să fi nevoit să îți bugetezi până și ultimul leu.

Plătești 1 Euro primești 6 luni de servicii de cea mai înaltă calitate, și suport constant pentru a-ți dezvolta afacerea iar după ce ai reușit sa te pui pe picioare putem discuta despre un parteneriat de primă clasă între noi.

Pe lângă web hosting, vei avea parte de o echipă gata să te susțină la orice pas, suport premium, servicii de cea mai înaltă calitate și, cel mai important, persoane care înțeleg ce înseamnă să începi ca o afacere mică.

Echipa Virtono susține #shoplocal

Credem în afacerile locale și vrem să le încurajăm, așa că dacă știi o afacere care are nevoie de mai multă expunere, nu ezita să arăți oferta noastră!

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.