fbpx
sfaturi de afaceri

Bună ziua, mă numesc Ștefan, sunt analist la Virtono, iar astăzi vom afla ce au de spus antreprenorii când sunt întrebați: „Ce ai fi vrut să știi ca tânăr antreprenor?”.

Când vine vorba de împărtășirea unor sfaturi, antreprenorii sunt o sursă nesfârșită de înțelepciune. Antreprenorii sunt mai mult decât dispuși să-și ofere părerile deoarece au fost și ei îndrumați la rândul lor.

Acest articol explorează sfaturi care au schimbat modul în care unii dintre ei văd lucrurile și i-au făcut să gândească diferit atunci când abordează antreprenoriatul.

Începe

Dacă ești la începutul călătoriei, de multe ori te confrunți cu o mulțime de obstacole, întrebări care te țin treaz noaptea, analize și rapoarte, totul poate părea puțin descurajant. Ce au de spus antreprenorii despre asta?

Urmează exemplul Nike și „Just Do It”.

„Veți dobândi mai multe cunoștințe încercând și eșuând decât citind totul și nefăcând nimic”

Adam Wood, co-fondator al Revenue Geeks

El a împărtășit faptul că a citit peste 200 de cărți de afaceri înainte de a-și începe firma, dar a învățat cel mai mult făcând greșeli și învățând din ele la locul de muncă.

Experiența ajunge să fie cel mai bun profesor pe care îl vei avea, fiecare situație de afaceri este diferită și niciun text pre-scris nu te poate pregăti pentru ceva imprevizibil.

Începeți-vă afacerea online ACUM și obțineți 6 luni de găzduire web pentru doar 1 euro.

Crede în instinctele tale

Tu, ca antreprenor, vei înțelege intuitiv de ce are nevoie afacerea ta. Tindem să ne ignorăm sentimentele și să încercăm să acționăm rațional, dar uneori există ceva dincolo de înțelegerea noastră care ne dă „acel sentiment”.

„ Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow know what you truly want to become”

Steve Jobs

Adaptați-vă

Dacă este ceva ce aș putea spune din toată inima că am învățat în viață este faptul că schimbarea este singura constantă în viață. Cei mai de succes antreprenori învață să călătorească pe valuri, pentru că dacă nu… ei bine, sunt lăsați la mal.

„Nu poți rezolva provocările de astăzi cu gândirea de ieri”

Acest citat ar trebui să rezoneze prin tine atunci când te confrunți cu probleme pentru care nu ai planificat.

În ritmul în care lumea noastră se schimbă și evoluează, adaptarea este singura modalitate de a rămâne relevant. Păstrați o minte deschisă, faceți schimbări și urmați tendințele atunci când este bine pentru afacerea dvs.

Ascultă      

Aveți clienți? Perfect, încercați să îi ascultați cât mai aveți ocazia.

„Atâta timp cât oamenii se plâng ar trebui să te simți în siguranță, înseamnă că încă vor să facă afaceri cu tine. Îți faci griji când încetează să mai vorbească”

Clienții care oferă feedback ar trebui tratați ca o comoară, deoarece și-au făcut timp să vă spună care este părerea lor. Timpul este cea mai importantă resursă, iar cei mai mulți dintre noi cumpărăm lucruri și nu ne gândim niciodată să lăsăm feedback, așa că apreciați oamenii care își iau timpul pentru a face acest lucru.

Obține ajutor

În calitate de nou antreprenor, trebuie să porți multe „costume”, mai ales când îți începi afacerea.

Majoritatea noilor antreprenori sunt reținuți când se gândesc la angajare pentru că nu vor să-și cheltuiască banii sau cred că este mai multă muncă să antreneze personalul decât să o facă singuri.

Ar trebui să începeți prin a angaja pe cineva care să facă lucruri pe care preferați să nu le faceți, oferind cuiva o parte din muncă vă oferă forța de muncă dublă, permițându-vă să vă concentrați pe decizii de afaceri mai strategice și critice.

În timp ce ești la asta, angajează oameni mai inteligenți decât tine și ascultă-i. Acest aspect este explicat în „The 7 Habits of Highly Effective People” de Stephen Covey.

De asemenea, înainte de a începe angajarea ar trebui să vezi dacă afacerea ta are aspecte care pot fi automatizate.

Deci, ce am învățat?

Antreprenorilor le place să ajute alți antreprenori, dar amintiți-vă… călătoria voastră va fi unică și vă veți confrunta cu tot felul de provocări.

Este bine să asculți, să citești și să cercetezi, dar când se va ajunge la călătorie, trebuie să fii capabil să te adaptezi și să depășești.

Ca întotdeauna, a fost o plăcere să împărtășesc povești cu voi.

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.