fbpx

Introducere

Lasăti-mă să va fac o idee despre societatea noastra de astazi…

Este anul 2020 iar lumea pare apocaliptică, totul in jurul nostru pare îngrozitor, dar dintr-o dată apare o rază de speranta: o idee îți care iti lumineaza mintea: ar putea fi o foarte buna idee de afaceri sau o idee in care vrei să începi ceva al tău sau poate vrei doar sa-ți pui gândurile într-un blog, astfel încât să te hotărăști să iti creezi un site web.

Raza de lumină pare destul de departe daca incepi sa te gandesti că nu ai nicio experiență de coding sau dezvoltare web ori cunoștințe generale despre modul în care funcționează site-urile web. Ei bine, permiteți-mi să spun că vă puteți crea un site web, poate o afacere pentru comerțul electronic, un blog pentru jurnalul dvs. sau orice altceva doriți să publicați pe Internet, îl puteți face in mai putin de o oră sau două.

Sunt aici pentru a vă ajuta să realizați acea mica idee pe care o aveți într-un site cu drepturi depline, prin detalierea fiecărui pas din ghidul de mai jos.

Voi încerca să păstrez acest ghid pas cu pas cât mai ușor si simplu posibil, astfel încât să nu fiti copleșit . Deci,puteti sa va faceti confortabil si sa fiti atenti la acest ghid pentru a crea website-ul dvs.

Cele mai importante 3 lucruri de care veți avea nevoie pentru a construi un site web:

Înainte de a începe să ne construim site-ul și să îl configurăm, vom avea nevoie de trei lucruri:

  1. Numele de domeniu (adresa site-ului dvs. web pe internet)
  2. Gazduire Website – Hosting Web (ofera spatiul serverului pentru gazduirea site-ului web)
  3. WordPress (ușor, gratuit, o modalitate de a crea un site web)

domenii web, hosting web si wordpress

Acestea sunt premisele care trebuie îndeplinite pentru a avea un site web funcțional in totalitate.

Permiteți-ne să trecem repede prin acestea, apoi vă voi arăta cum să le achiziționați și să începti să vă construiți site-ul.

Voi folosi o analogie aici si anume: dacă doresc să-ți trimit o scrisoare, îți voi cere adresa de domiciliu.

Această adresă de domiciliu vă identifică în mod unic casa dintr-o mulțime de case cu care vă invecinati.

Pentru casa dvs. trebuie să plătiți impozite pe proprietate catre stat, motiv pentru care casei dumneavostra ii este atribuita o anumită valoare monetară.

Acum, pentru a face locuinta casa dumneavostra locuibila, trebuie să mai cheltuiti bani pe mobilier, vopsea, modificări personalizate ale casei si asa mai departe.

Așa funcționează și un site web. Adresa dvs. de domiciliu este numele domeniului / adresa site-ului web. Statul este gazda site-ului(compania de hosting web), pe care îl plătiți pentru a continua să utilizati site-ul. Iar modificările aduse casei dvs. reprezintă ceea ce WordPress ne va ajuta să realizăm pe site.

Acestea fiind spuse, este timpul să începem să achizitionam aceste resurse și să construim website-ul nostru.

incepem!

 

Pasul 1: Configurarea numelui de domeniu

Trebuie să fi văzut mii de nume de domenii pe parcursul navigarii dvs pe internet, cum ar fi google.ro, motorul dvs. de căutare zilnic sau www.wikipedia.org pentru a obține o mulțime de informații referitoare la persoane,lucruri,fapte si asa mai departe.

Trebuie să vă creați numele de domeniu și nu vă faceți nicio grija in privinta acestuia ci numele de domeniu sunt unice. In timp ce încercați să vă înregistrați numele de domeniu, veți afla dacă cineva îl folosește deja sau nu.

De obicei, pretul numelor de domenii este in jur de 10 Euro pe an.

Câteva sfaturi înainte de a alege un nume de domeniu:

  1. Dacă aveți deja o companie/societate/firma, indicat este la alegeti un nume de domeniu care sa contina numele companiei dumnavostra , sau unul aseamanator care sa scoata in evidenta compania dvs. Un exemplu ar fi www.CompaniaMea.ro
  2. Dacă este un site personal, puteti alege numele dvs. pe care îl puteți conecta pentru ca alțe persoaneva găsească site-ul mult mai usor.
  3. Alegeti ceva atrăgător.
  4. Alegeti-va bine numele domeniului dorit de prima dată. Nu veți putea cere o rambursare dacă faceți vreo greseala de redactare sau va razganditi asupra acestuia.

Încercați să veniți cu mai multe variante ale numelui de domeniu dorit. Cel pe care îl doriți cel mai mult poate fi luat deja. Așadar, Veti avea mai multe optiuni din care sa alegeti in caz ca numele dvs de domeniu dorit este deja .

Dar nu va faceti griji ca acest lucru se poate inampla oricui…  Ati auzit de celebra trupă Lincoln Park?

Nu??

Ei bine, asta din cauza faptului ea se numeste Linkin Park și singurul motiv pentru care a fost numita Linkin Park si nu Lincoln Park este acela că domeniul LincolnPark.com fusese deja luat de catre altcineva.

In concluzie asta se poate întâmpla oricui chiar si celor mai buni dintre noi.

Dacă nu aveti un nume de domeniu, puteți face acest lucru cu ușurință în timp ce obțineți o contul de gazduire web în pasul următor.

Sa mergem mai departe!

Pasul 2: Obținerea unei găzduiri de site-uri web și a unui nume de domeniu

Site-ul dvs. are nevoie de Hosting Web. La fel ca si termenul, înseamnă că aveți nevoie de un furnizor de gazduire web, care să vă închirieze spațiu pe un server pentru a vă găzdui site-ul web. Acestea stochează conținutul site-ului dvs. web.

Gazda este responsabilă pentru disponibilitatea site-ului dvs. 24/7. Probabil că ați văzut site-uri web care pica din diverse motive, unul fiind creșterea traficului site-ului web.

Prin urmare, este important să obțineți serviciul de gazduire de la un furnizor de încredere.

Pentru persoanele care încearcă acest lucru pentru prima dată, le-aș recomanda să își înregistreze domeniul la furnizorii lor de găzduire. Vă scutește de complicatii, nu trebuie să vă ocupați decat de facturarea unei singure companii.

Câteva sfaturi înainte de a alege un furnizor de găzduire:

  1. Asigurați-vă că furnizează SSL (pentru securitate)
  2. Instalare ușoară a WordPress
  3. Adresă de e-mail personalizată
  4. Lățime de bandă nelimitată sau nemăsurată
  5. Asistență pentru clienți, de preferat 24/7

Dacă găsiți pe cineva care indeplineste criteriile de mai sus, inseamna ca ați găsit un furnizor de servicii bun.

Cât vor costa toate acestea?

Cred că este momentul spunem lucrurilor pe nume si sa ajungem la ce ne intereseaza in mare parte, si anume pretul.

Așa cum am menționat mai devreme, trebuie să achizitionati 3 lucruri pentru a crea un site web: Domeniu, Găzduire web, WordPress.

În primul rând, un domeniu vă va costa în jur de 9,99 Euro pe an.

În al doilea rând, un furnizor bun de găzduire web va costa aproximativ între de 4-10 Euro pe lună.

WordPress este gratuit de utilizat, cu excepția cazului în care doriți să cheltuiți pe unele teme sau pluginuri premium, dar deocamdată nu vom face asta. 

Virtono – Furnizor de gazduire web și registrar de domenii

Așa cum ați fi ghicit până acum, Virtono.ro va poate ajuta în ambele scopuri: Gazduire web și inregistrari de domenii web. Oferim asistență excelentă pentru clienți atat în timpul configurării site-ului cat și după ce acesta este deja găzduit.

Timpul de funcționare pentru site-ul web(numit UPTIME) este de 99,9%, iar îndeplinirea ambelor cerințe preliminare prin intermediul unei companii vă economisește timp și bani.

Practic toate cerințele pe care le-am enumerat pentru un hosting bun la Pasul 2 sunt îndeplinite de Virtono.

Daca alegeti VIRTONO ptr gazduire site-urlui dvs, aveti parte de tot ce am spus mai sus, plus multe alte beneficii, cum ar fi backup zilnic gratuit, securitate avansata si platforma performanta care va ajuta site-ul dvs sa se incarce foarte repede . Click Aici ca sa vedeti oferta completa.

Ofertele Virtono pentru găzduire web încep de la 0,80 Euro pe lună până la 9 Euro pe lună, daca selectati perioada de facturare de 3 ani.  Recomandarea pentru WordPress este pachetul Advanced, care costa 2.4 Euro pe lună, pret mult mai mic decat al competitorilor.

 

  • Pentru a obține un cont de găzduire web, vizitați Virtono.ro și faceți clic pe Gazduire Web, sau puteti face clic direct aici.cloud hosting romania
  • În meniul derulant, selectați Gazduire Web.

hosting web shared

  • Aici puteți vedea toate pachetele pe care Virtono vi le oferă, insa noi îl vom alege pe cel recomandat pentru WordPress.

pachete de gazduire web

  • În pagina următoare puteți încerca numele de domeniu dorite de dvs. și puteți verifica disponibilitatea acestora.

inregistrare domenii web

  • După ce ați obținut domeniul dvs. preferat apasati Continuare” și treceți la pagina următoare.
  • În pagina următoare puteți alege ciclul de facturare și există o grămadă de suplimente pe care le puteți utiliza sau le puteți lăsa pentru mai târziu.

După ce acest pas este finalizat, veți primi un e-mail de la Virtono.ro care vă va confirma achiziția.

Pasul 3: Configurarea site-ului nostru web utilizând WordPress

WordPress este un CMS (Content Management System-Sistem de Administrare a Continutului), este utilizat pe scară largă de mai multe site-uri web și bloggeri, iar popularitatea sa se datoreaza instalararii sale ușoare și întreținerea acestuia fără probleme.

Are o mulțime de teme și pluginuri gratuite din care puteti sa alegeti pentru a crea un site dinamic si foarte frumos.

Să începem procesul de instalare și să începem să modelăm site-ul nostru după bunul nostru plac.

Dacă nu aveți gazdă Virtono, nu vă faceți griji, aproape toți furnizorii de gazdă folosesc aceiași pași pentru a instala WordPress.

Instalarea WordPress pe hosting-ul Virtono

1. Conectați-vă la contul dvs. Virtono folosind meniulClienti” de pe pagina principală.

furnizor gazduire web

2. În această pagină, faceți clic pe meniul Servicii. In captura de ecran de mai sus puteți vedea ca apar „1 Servicii”, aceasta este secțiunea.

servicii web

3. Veți vedea acum o pagină intitulată „Produsele și serviciile mele”. Pe această pagină găsiți numele de domeniu pe care l-ați înregistrat. Faceți clic pe cPanel Hosting Advanced.

cpanel hosting

4. În pagina următoare puteți vedea detalii despre domeniul dvs.

5. În partea stângă veți vedea caseta Acțiuni, găsiți Autentificare in cPanel și faceți clic pe link.

panou de control hosting

6. Conectarea la cPanel se face automat din acest panou, dar va puteti conecta la cPanel si folosind credentialele furnizate prin e-mail de către furnizorul dvs. de hosting web.

7. În tabloul de bord cPanel căutați „Softaculous”.

8. Va aparea ceva similar cu cel de mai jos. Acum trebuie doar să faceți clic pe WordPress.

wordpress auto installer

9. Doar urmați pașii și faceți clic pe Instalare. Veți fi redirecționat către o pagină care solicită detalii pentru contul de administrator pe care doriți să îl configurați pe site-ul dvs. WordPress.

instalare wordpress

10. După completarea detaliilor derulați până în partea de jos a paginii și faceți clic pe „Instalare”.

11. Asta este. Acum vizitați site-ul dvs. web și ar trebui să vedeți ceva similar:

site wordpress

Testați instalarea WordPress

După parcurgerea pașilor de mai sus, puteți vizita site-ul dvs. web pentru a verifica dacă totul funcționează conform așteptărilor.

Ar trebui să puteți vizualiza un site web foarte simplu ca acesta.

Verificați conexiunea SSL / HTTPS

Un ultim lucru de verificat este daca ați obținut o conexiune HTTPS la site-ul dvs. web.

Doar faceți clic pe pictograma de blocare de lângă domeniul dvs. și ar trebui să vedeți „Conexiunea este sigură”

certificat SSL gratuit

Pasul 4: Personalizarea site-ului nostru web

Cu WordPress instalat și care rulează, acum ajungem la lucrurile adevărate distractive. Aici veți putea să vă jucați cu teme, pluginuri și arhitectura site-ului dvs. 

Fiecare clic, fiecare instalare, vă va aduce cu un pas mai aproape de realizarea site-ului web dorit.

Să începem din nou!

Conectarea / Deconectarea la tabloul de bord WordPress

Secțiune foarte importantă. Tabloul de bord este locul principal în care te poți juca. Prin urmare, trebuie să-l accesezi mai întâi.

Dacă nu ați schimbat locația implicită pentru accesul dvs. in panoul de administrare WordPress, locatia unde o puteti gasi este www.DomeniulTau.ro/wp-admin/

Apoi utilizați credentialele pe care le-ați creat în timpul instalării WordPress din cPanel.

Asigurați-vă că bifați opțiunea „Tine-mă minte” pentru a vă menține mereu conectat. Pentru a evita viitoarele suprasolicitări.

Înțelegerea tabloului de bord

După conectare, veți vedea panoul de control al administratorului. Este creat pentru a vă oferi un rezumat complet al site-ului web, care are 3 secțiuni principale:

O bară de instrumente din partea de sus a paginii. Acesta conține linkuri către caracteristicile și resursele administrative cele mai utilizate. De exemplu, în cazul în care treceți cu mouse-ul peste numele site-ului dvs. web, veți primi un hyperlink către vizualizarea publicului general al site-ului dvs. web. De asemenea, afișează notificări de bază, cum ar fi îmbunătățirile și numărul de observații noi.

Meniul principal din partea stângă include link-uri către toate functiile administrative ale WordPress. În cazul în care treceți cu mouse-ul peste un element de meniu, va fi afișat un submeniu cu produse suplimentare.

Atelierul principal.

Prima dată când intrați pe panoul de administrare WordPress, veți observa un modul de bun venit care conține câteva sfaturi utile pentru inceput.

Odată ce vă familiarizati cu tabloul de bord, apăsați comutatorul “Renunță” pentru a putea ascunde acest modul.

Alte module:

Dintr-o privire”, vă va anunța câte articole, pagini web și comentarii aveți. În plus, arată ediția și tema WordPress pe care le operați.

Caseta de “Activitate” vă oferă mai multe informații cu privire la cele mai recente articole și comentarii. Afișează starea celor mai multe comentarii și o scurtă listă cu cele mai noi comentarii.

Caseta “Ciorna Rapidă”. Intrarea în aceasta fereastra va începe o nouă postare. Cu toate acestea, nu puteți publica una chiar de aici, deoarece această casetă este destinată notarii ideilor pentru bloguri la care puteti să vă întoarceți mai târziu si sa le reluati de unde ati ramas.

Evenimente si stiri WordPress. Acest modul prezintă cele mai recente știri despre WordPress.

Fiecare dintre aceste ferestre oferă in partea dreapta sus săgeți mici folosite pentru a ascunde rapid caseta. De asemenea, le puteți trage și fixa în diferite poziții.

Instalarea unei teme WordPress

Temele sunt componenta de bază pentru aspectul site-ului dvs. WordPress oferă o mulțime de teme gratuite pe care le puteți instala și utiliza cu ușurință pentru a oferi site-ului dvs. aspectul dorit.

Site-ul meu în acest caz este axat pe promovarea unui instrument pe care îl creez. Prin urmare, sunt în căutarea unei teme solide și frumoase pentru pagina de destinație. Am verificat mai multe teme si m-am hotarat sa folosesc tema „BeOnePage” de aici înainte.

Va trebui să fiți conectat pentru aceasta.

1. În tabloul de bord WordPress, în bara laterală accesați Aspect – Teme.

2. Acum faceți clic pe Adăuga tema nouă.

3. Acum căutați „BeOnePage” în bara de căutare.

4. Faceți clic pe “Previzualizare” dacă doriți să vedeți aspectul temei și, dacă vă place, faceți clic pe “Instalare”.

tema site web

5. Apoi faceți clic pe “Activeaza” pentru a activa tema pe site-ul dvs. WordPress.

Așa arată site-ul meu web acum. Complet modificat doar cu câteva clicuri.

Instalarea pluginului BeOnePage Lite (numai pentru utilizatorii temei BeOnePage)

După instalarea și activarea temei veți vedea un popup pe tabloul de bord.

Această temă are nevoie de pluginul BeOnePage Lite pentru a funcționa la capacitatea maximă.

Prin urmare, instalați pluginul. Vom aprofunda mai târziu și pluginurile.

Schimbarea siglei site-ului dvs. web

În mod implicit, vedem sigla WordPress asociată site-ului nostru web. Dar, desigur, o parte din crearea site-ului nostru presupune folosirea propriei noastre sigle.

Pentru aceasta puteți crea o machetă a logo-ului dorit folosind multe instrumente online gratuite. Există multe locuri gratuite gratuite online unde vă puteți crea sigla. De exemplu: placeit.net

Odată ce sunteți gata cu sigla urmați pașii de mai jos pentru a o posta pe site-ul dvs.

1. În secțiunea din meniul din stânga, accesați Aspect – Personalizeaza.

2. Veți fi redirecționat către pagina de personalizare a site-ului dvs. web care va arăta astfel:

Pe această pagină, faceți clic pe “Site Icon”.

3. Acum faceți clic pe „Selecteaza un icon sit”.

4. După ce ați selectat o siglă, încărcați-o în caseta de dialog care a apărut după ce ați făcut clic pe „Selectați un site icon”.

5. Apoi faceți clic pe „Selectare”. Puteti sa o si decupați dacă doriți.

6. Faceți clic pe “Publica” pentru a activa noua pictogramă de pe site-ul dvs. web.

Pasul 5: Crearea și ștergerea paginilor, articolelor și comentariilor

Niciun site web nu este complet fără paginile sale web. Acestea sunt elementele de bază ale oricărui site web. Persoanele care vă vizitează site-ul web vor vizita unul dintre cele două lucruri, fie pagina dvs., fie articolul dvs.

În acest pas vom parcurge crearea și configurarea paginilor web.

Dar mai întâi sa trecem putin prin elementele de bază ale paginilor, articolelor și comentariilor de pe un site web WordPress.

Paginile din WordPress pot fi considerate ca fiind documente statice care conțin date care se modifică rareori, in special Pagina principală. Aceasta conține în mod implicit ultimele 10 articole care se află pe site-ul dvs. web.

Articolele, așa cum sugerează și numele, sunt articolele postate de dvs. sau de persoanele care au permisiunea sa publice pe site-ul dvs. web.

Comentariile sunt aceleași si in WordPress ca in orice alt loc.

Pagini, articole și comentarii implicite

În modul implicit, avem mai multe pagini pe site-ul nostru WordPress. Le puteți vizualiza după ce selectați tabul “Pagini” din fereastra din stânga și faceți clic pe “Toate paginile”. Veți vedea următoarele.

Pentru a vizualiza paginile, treceți cu mouse-ul peste pagini și veți vedea o opțiune de “Vizualizeaza”. Faceți clic pe ea și veți putea vizualiza pagina.

De asemenea, avem un articol implicit, pe care il putem vizualiza accesând Articole din meniul din stânga și făcând clic pe Toate articolele.

Veți vedea ceva similar. Pentru a vizualiza articolul, urmați aceiași pași pe care i-ați folosit pentru a vizualiza paginile.

Să aruncăm o privire și asupra comentariului implicit lăsat de WordPress. Din nou, urmati același flux in panoul din stânga iar de data asta faceți clic pe Comentarii.

Eliminarea paginilor, articolelor, comentariilor

Deoarece noi cream propriul nostru site, nu avem nevoie de paginile sau articolele implicite. Ni le vom crea pe ale noastre.

Procesul este același pentru toate cele trei categorii. Prin urmare, îl voi parcurge doar pentru unul singur iar dumneavoastra îl puteți repeta pentru celelalte două.

Voi exemplifica procesul pentru Articole. Urmați pașii de mai jos.

1. Accesați Articole – Toate articolele.

2. Plasand cursorul peste postarea implicita, vi se vor afișa câteva acțiuni pe ecran.

3. Faceți clic pe “Arunca la gunoi”.

4. Acum așa va arăta secțiunea Articole.

Acum accesați „La gunoi”, evidențiat în imaginea de mai sus.

5. Acum există trei moduri de a șterge postarea definitiv.

  • Opțiunea – 1: plasați cursorul deasupra și faceți clic pe “Șterge definitiv”.

  • Opțiunea – 2: Selectați postarea utilizând caseta de selectare, accesați meniul derulant (afișând în prezent „Acțiuni în masa”), selectați “Șterge definitiv”, apoi faceți clic pe “Aplică”.

  • Opțiunea – 3: Faceți clic pe butonul „Goleste gunoiul”.

Urmați aceeași procedura și pentru secțiunile Pagini și Comentarii.

După parcurgerea acestor pași, vom avea un site gol.

Crearea diagramei noastre de proiectare a site-urilor web

Acum că avem un site gol este timpul să ne gândim la paginile pe care le vom include in site-ul nostru. Cum vor fi legate acestea între ele și ce postări vor afișa.

Încă nu trebuie să aveți un plan bine documentat, dar vă voi sugera să începeți planificarea. Pe măsură ce site-ul dvs. va crește, in aceeasi masura vor creste si ideile și modul în care doriți să le implementați.

De exemplu: Iată o listă de pagini standard pe care le au majoritatea site-urilor web:

  1. Pagina de pornire”: Prima pagină ar trebui să fie atractivă și să poată atrage atenția tuturor vizitatorilor. Aceasta este pagina care vă va intampina utilizatorii.
  2. Pagina “Despre”: Aceasta poate fi o pagină care evidentiaza detalii despre compania dvs. sau despre cine sunteți dvs. sau echipa dvs.
  3. Pagina de “Contact”: Aceasta va fi o modalitate prin care utilizatorii pot intra direct în legătură cu dvs.
  4. Pagina „Blogului”: această pagină va enumera toate postările de blog recente care au fost făcute pe site-ul dvs. web.
  5. Pagina “Servicii”: Dacă va creati un site web pentru afaceri, serviciile și prețurile vor fi detaliate pe această pagină.

Crearea paginii noastre de pornire / pagina principala

Vom avea o primă pagină statică pentru site-ul nostru. Deoarece tema noastră acceptă deplasarea sus-jos a primei pagini, sfatul meu este sa profitati din plin de aceasta pentru a avea un aspect cat mai placut.

Aceasta este procedura standard pentru a crea o pagină pe un site web WordPress.

1. Mergeți la secțiunea “Pagini” din panoul din stânga și treceți cu mouse-ul peste ea.

2. Acum faceți clic pe Adăugare Pagina .

3. Adăugați titlul pe care doriti sa il aiba pagina. Eu voi alege numele „Acasă” iar apoi faceți clic pe “Publica” în partea dreaptă sus.

Setarea acestei pagini ca primă pagină

Pentru a seta noua pagină creată ca prima pagină a site-ului nostru web urmați pașii de mai jos:

1. Accesați opțiunea “Setări” din panoul de activități din stânga. Faceți clic pe “Afisare.

2. Aici sub “Setări afisare”, bifați caseta de selectare “O pagină statică”.

3. Apoi selectati din meniul derulant ca si pagina de pornire pagina “Acasă”, cea pe care ați creat-o anterior.

4. Faceți clic pe “Salveaza modificările”.

Crearea paginii noastre de blog

Vom crea o pagină de blog pentru site-ul nostru. Acesta va fi afișata ca o secțiune a primei pagini.

Aceasta este procedura standard pentru a crea o pagină pe un site web WordPress:

1. Mergeți la secțiunea “Pagini” din panoul din stânga și treceți cu mouse-ul peste aceasta.

2. Acum faceți clic pe “Adăuga Pagina”.

3. Adăugați titlul dorit pentru pagină respectiva. Eu voi alege numeleArticole” iar apoi faceți clic pe “Publica” în partea dreaptă sus.

Setarea acestei pagini ca pagină de blog

Pentru a seta noua pagină creată ca pagina de blog a site-ului nostru web urmați pașii de mai jos:

1. Accesați opțiunea “Setări” din panoul de activități din stânga. Faceți clic pe “Afisare.

2. Aici, în “Setări afisare”, bifați caseta de selectare “O pagină statică”.

3. Apoi alegeți din meniul derulant pagina “Articole” pe care ați creat-o anterior.

4. Faceți clic pe “Salveaza modificările”.

Pasul 6: Crearea meniurilor de navigare

Următorul pas din ghidul nostru va fi crearea “Meniului de navigare” pentru ca vizitatorul nostru să navigheze corect pe site-ul nostru.

Pentru a configura meniurile de navigare, accesați Aspect -> Meniuri. De asemenea, vă puteți gestiona meniurile direct din WordPress Customizer (Aspecte -> Personalizeaza -> Meniuri).

Meniul antet

Meniul Antet a fost conceput pentru a oferi legături rapide vizitatorilor dvs. Suportă meniuri de nivel 3. Următorii pași vă vor arăta cum să creați meniul Antet.

1. Faceți clic pe “creeaza un meniu nou”. Dați un nume meniului (de exemplu, Meniul Antet), apoi faceți clic pe Creați meniul.

2. Acum sunteți gata să adăugați elemente de meniu din casetele din stânga, cum ar fi pagini, categorii și linkuri.

3. Notă: Dacă doriți să creați linkuri de legătura(denumite și hyperlinkuri) care să vă conducă la un anumit modul din pagina principală, va trebui să utilizați pachetul de legături personalizate pentru a include conexiunea de salt la elementele din meniuri. În loc să introduceți o adresă URL completă, pur și simplu introduceți simbolul cantității (#) însoțit de termenul pe care l-ați aranjat pentru ID-ul modulului, cum ar fi acesta:

#Contactează-ne

Pasul 7: Personalizare suplimentară pentru site-ul nostru

Acum că avem un site web oarecum funcțional, vom face acum configurații suplimentare a arata mai bine.

Începând din nou cu prima pagină.

Personalizarea primei pagini

Să începem.

1. În meniul din stânga, faceți clic pe Aspect  Personalizeaza.

2. Veți fi redirecționat către pagina de pornire a site-ului dvs. web cu o nouă bară de activități in stânga care arata cam asa:

tema site web

3. Acum mergeți la Front Page.

4. Vei vedea acum modulele în care este împărțită prima pagină.

5. Puteți începe să vă jucați schimbând textele și informațiile asociate cu ceea ce doriți să afișați pe site-ul dvs. web.

La fel ca schimbarea textului în Icon Service Module.

Mod implicit:

Modificat:

La fel puteți schimba textul pentru toate modulele.

Adăugarea de portofolii pentru prima pagină

1. Pentru a adăuga portofolii pentru prima noastră pagină va trebui să vă întoarceți din nou la tabloul de bord.

2. Apoi, în panoul de sarcini din stânga, veți vedea Portofolios, plasați cursorul deasupra acestuia și faceți clic pe Add New.

3. Acum puteți adăuga un titlu portofoliului cu o descriere și o imagine prezentată. Există, de asemenea, mai jos mai multe opțiuni disponibile pe care le puteți adăuga.

4. După ce ați terminat cu modificările faceți clic pe “Publica”.

5. Acest portofoliu va apărea acum pe prima pagină a site-ului dvs.

Adăugarea de servicii în secțiunea de servicii pictograme

Pentru această secțiune va trebui să vizitați pagina dvs. de pornire. Și faceți clic pe “Editeaza”.

1. Faceți clic pe “Editeaza” pe pagina dvs. de pornire.

2. Cand s-a deschis, derulați până în partea de jos a paginii. Va arăta așa:

servicii site web

3. Aici puteți adăuga titlu, descriere și o pictogramă care va apărea pe pagina dvs. de pornire. Faceți clic pe “Actualizeaza” pentru pagina în sine.

4.  Încercați asta și reveniți la pagina dvs. de pornire și apăsați “Reîmprospătare” pentru a vedea modificările. Aceasta va arata asa:

site web la gata

Pasul 8: Optimizarea performanței WordPress

Până acum am învățat să instalăm și să folosim WordPress pentru a crea și gestiona site-ul dvs. personal. Pe măsură ce site-ul dvs. web crește, si nivelul de date va crește.

Prin mai mare ma refer la faptul ca vei atrage mai mult public. Acum, pentru a reduce timpul de răspuns în WordPress, este recomandabil să investiți ceva timp si în optimizare.

Într-o lume în care viteza inseamna totul, este cu siguranță un avantaj ca site-ul dvs. web să se încarce cât mai repede posibil pentru utilizator.

Un site web mai rapid ar însemna un cititor fericit și o rată de respingere mai mică. Acest lucru va ajuta site-ul dvs. să se claseze mai bine pe motoarele de căutare.

WordPress în sine nu este lent. Însă ar trebui să petreceți mai mult timp optimizând performanțele site-ului dvs. Și nu vă faceți griji, fiindcă nu aveți nevoie de cunoștințe de codificare pentru acest lucru.

De fapt, aveti aici sunt două pluginuri pentru a începe optimizarea.

WP Super Cache

W3 Total Cache

WP Fastest Cache

Pasul 9: Instalarea și configurarea pluginurilor  WordPress

Pluginurile/Modulele sunt folosite pentru a vă îmbunătăți site-ul. Există o mulțime de pluginuri. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să începeți să le instalați pe toate.

Asigurați-vă că aveți un motiv pentru a instala un plugin. După instalare, verificați dacă pluginul se potrivește cerințelor dvs.

Să facem o demonstrație rapidă.

Voi instala pluginul pe care l-am sugerat în pasul anterior, adică WP Super Cache.

1. Pentru a instala un plugin/modul, accesați panoul din partea stângă și plasați cursorul pe “Module” și faceți clic pe “Adăugare Modul”.

2. Acum căutați pluginul pe care doriți să îl instalați (în cazul meu, acesta este WP Super Cache).

3. Faceți clic pe “Instaleaza acumsituat in dreapta pluginului dorit.

module wordpress

4. După instalare, faceți clic pe “Activeaza”.

5. După activare, veți fi redirecționat către o pagină care conține următoarele(vezi figura de mai jos). Acum fiecare plugin funcționează și este configurat diferit, așa că l-am ales pe acela care este folosit cel mai frecvent.

plungin site web

Faceți clic pe linkul furnizat pentru pagina de administrare.

6. Activați cache-ul apasand “Memorarea in cache pornitași actualizeaza starea.

wp super cache

7. Acum apăsați pe “Testeaza Cache” și veți vedea ceva similar cu acesta(vezi figura de mai jos).

wordpress cache

Pasul 10: Păstrarea WordPress în siguranță

Va vom prezenta cateva indicații pentru a vă menține în siguranță atat pe dvs. cat și site-ul dvs. web.

1. Cel mai bun mod de a vă asigura că WordPress este in siguranta este ca întotdeauna să aveți o versiune actualizată a WordPress. Ori de câte ori este raportată o vulnerabilitate, aceasta este reparată și lansată o nouă versiune.

2. Sa aveți un nume de utilizator și o parolă foarte puternica. Atacurile de dicționar sunt foarte frecvente în rândul utilizatorilor de WordPress, deoarece parolele sunt adesea legate de acesta. Deci, asigurați-vă că, în calitate de administrator și toți cei care au acces la site, utilizeaza o parolă foarte puternică.

3. Faceți copii de rezervă! Pe internet nimic nu este 100% sigur. Iar in cazul în care site-ul dvs. web este atacat și datele dvs. au dispărut, ar trebui să aveți o copie de rezervă pentru a restabili totul. Daca alegeti Virtono ca furnizor pentru gazduirea web, beneficiat de backup zilnic inclus. 

Concluzie:

Noi am ajuns la sfârșitul ghidului nostru WordPress în 10 pași.

Aș vrea să vă mulțumesc că ați citit si urmat acesti pasi impreuna cu mine și, sperăm, că de acum aveți un site web de care sunteți mândri. 

De asemenea, speram că sunteți gata de lansare !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorii: Noutati

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.