Termeni și condiții - Virtono.ro

Orice comanda pe site-ul nostru implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate mai jos.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de servicii de catre Societatea VIRTONO NETWORKS S.R.L. (denumita in cele ce urmeaza VIRTONO), prin intermediul website-ului https://www.virtono.com catre Client. Daca nu acceptati termenii si conditiile prevazute in acest document, nu folositi site-ul VIRTONO si serviciile oferite prin intermediul sau.

Termenii si conditiile generale sunt considerate acceptate de catre client prin efectuarea unei comenzi catre VIRTONO si, astfel, prin intrarea in raporturi juridice cu VIRTONO in urma confirmarii de catre VIRTONO a comenzii, acestea reprezentand contractul de servicii care va guverna relatia contractuala dintre cele doua parti.

In conformitate cu prevederile legale, va informam faptul ca veti pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de către VIRTONO.

Termeni

Politica de utilizare acceptabila: politica de utilizare acceptabila (care poate fi modificata periodic) este publicata pe site-ul nostru https://www.virtono.com;

Client: Persoana fizica/juridica ce efectueaza o Comanda;

Prestator: Societatea VIRTONO NETWORKS SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J13/1532/2014 CUI: RO33431948 cu sediul in Mun. Constanța, Bvd. Mamaia, nr 288, Biroul nr. 17, Hotel Turist, jud. Constanta (denumita in cele ce urmeaza VIRTONO)

Servicii – orice servicii oferite de VIRTONO NETWORKS SRL, mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre VIRTONO, Clientului.

Comanda – acordul dintre VIRTONO si Client prin care VIRTONO se obliga sa livreze serviciile, iar Clientul sa achite contravaloarea acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Prestator.

Prin procesarea unei comenzi pe site-ul website https://www.virtono.com, Clientul este de acord cu Termenii si conditiile website-ului. Acceptarea comenzii de catre VIRTONO se considera finalizata in momentul confirmarii prin e-mail. Orice comanda neconfirmata de catre VIRTONO nu va avea valoarea unui Contract.

Efectuarea comenzii

Dupa selectarea serviciilor dorite si adaugarea acestora in cosul de cumparaturi, Clientul va proceda la plata acestora conform metodelor de plata detaliate in sectiunea ”Modalitati de plata”.

Clientii se obliga sa introduca in formular date complete, corecte si conforme cu realitatea. Inregistrarea domeniilor se realizeaza in concordanta cu legislatia in vigoare. VIRTONO nu poate fi trasa la raspundere pentru orice pagube cauzate de furnizarea de catre clienti a unor informatii incorecte sau incomplete.

Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans pentru perioada de timp in care acestea sunt furnizate (lunar sau anual).

Serviciile oferite

– servicii gazduire WEB

servicii gazduire VPS (Virtual Private Server)

– servicii inchiriere servere dedicate

– servicii colocare servere

– servicii de consultanta si suport IT

– servicii administrare servere

– inregistrare de domenii din zona .ro si internationale .com/.net/.org/.info/.biz/.eu/etc

Detalii privind caracteristicile serviciilor ori produselor se pot gasi pe site la categoria respectiva sau vi le putem furniza telefonic ori prin e-mail in baza unei solicitari.

Tarife (preturi)

Tarifele afisate pe https://www.virtono.com sunt exprimate in EURO si nu contin TVA. Plata se face in RON la cursul oficial comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil in ziua efectuarii platii + 2%. VIRTONO are dreptul de a modifica tarifele afisate pe https://www.virtono.com, dar si dreptul de a modifica caracteristicile pachetelor oferite.

Cele 2 p.p adaugate la cursul oficial comunicat de Banca Nationala a Romaniei au in vedere acoperirea costurilor VIRTONO pentru comisioanele procesatorilor de plati bancare, spre exemplu Pay Pal, dar si a pierderilor provenind din schimburile valutare realizate de VIRTONO, avand in vedere faptul ca furnizorii nostrii sunt raspanditi in intreaga lume si, astfel, platile efectuate de noi sunt in valute variate. Daca sunteti client VIRTONO nu vor fi adaugate taxe aditionale la cardurile de credit, Pay Pal etc.

Pana la realizarea unei comenzi, VIRTONO isi rezerva dreptul de a modifica preturile pentru serviciile oferite prin intermediul site-ului, in orice moment, iar VIRTONO nu ofera garantii de pret sau rambursari in situatia unei reduceri a pretului sau a unei oferte promotionale ulterior achizitiei.

VIRTONO poate ajusta preturile o data pe an in functie de rata anuala a preturilor de consum din România, calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC). Pentru astfel de cresteri, aprobarea clientului nu este necesara.

Modalitatea de plata

Plata online folosind cardul

Plata va putea fi efectuata online cu cardul prin platforma STRIPE, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2).

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, https://www.virtono.com foloseste platforma STRIPE.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei trebuie sa furnizati codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare, numele detinatorului si ultimele trei cifre de pe spatele cardului, inscriptionate pe banda cu semnatura dumeaneavoastra (in functie de card, unele informatii pot lipsi).

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei STRIPE. https://www.virtono.com nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Plata online prin PayPal

Plata va putea fi efectuata online si prin PayPal, prin utilizarea contului dvs. deschis la PayPal.

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Plata prin transfer bancar (ordin de plata)

Plata prin ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de VIRTONO, transmise prin e-mail catre Client.

Procesarea comenzii si livrarea serviciilor se vor efectua dupa confirmarea platii, in contul de mai jos, a facturii proformei emise.

Nume societate: VIRTONO NETWORKS S.R.L.

Cont bancar: RO48BTRLRONCRT0263583101, deschis la Banca Transilvania

Cod unic inregistrare: 33431948

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

Suspendarea serviciilor in urma neplatii

VIRTONO are dreptul de a suspenda orice serviciu furnizat la 5 zile de la data scadentei de plata a serviciilor daca aceasta nu a fost efectuata.

Stergerea contului in urma neplatii

VIRTONO are dreptul de a sterge definitiv toate datele serviciilor aferente dupa implinirea a 10 zile de la data scadenta a platii serviciilor, daca aceasta nu a fost efectuata, contractul fiind reziliat de drept fara a mai fi necesara indeplinirea niciunei alte formalitati.

Dreptul de retragere

Fiecare dintre serviciile oferite beneficiaza de o garantie de 14 zile de rambursare integrala a sumei achitate, daca va exercitati dreptul de retragere din contract, fara indicarea unui motiv. Va informam faptul ca veti pierde dreptul la retragere dupa executarea contractului de către VIRTONO, cu exceptia serviciilor de găzduire WEB si VPS, pentru care va puteti exercita dreptul de retragere si dupa executarea serviciilor, in termen de 14 zile.

Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepând din ziua lansarii comenzii sau platii pretului.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta la adresa sediului social sau e-mail la office@virtono.com

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Nu se poate realiza dreptul la retragere dupa prestarea serviciilor, cu exceptia serviciilor de gazduire WEB si VPS pentru care va puteti exercita dreptul de retragere si dupa executarea serviciilor, in termen de 14 zile.

Dacă prin orice acțiune a dumneavoastră se incalca termenii P.U.A/A.U.P nu aveți dreptul de a primii banii inapoi după terminarea sau suspendarea serviciilor.

Rezilierea

La cererea clientului, un contract de servicii incheiat cu VIRTONO poate fi reziliat cu o notificare prealabila de 30 de zile. Cererile de reziliere nu vor fi acceptate atat timp cat contul prezinta restante la plata. Cererile de reziliere vor fi comunicate in scris, nu prin telefon, tichete ori live chat etc.

In cazul in care clientul solicita denuntarea contractului (cu exceptia dreptului de retragere) fara a exista o culpa a VIRTONO, nu se va restitui pretul calculat anual si achitat in avans de catre Client pentru intreg anul, diferenta fiind pastrata de catre VIRTONO cu titlu de daune interese, in considerarea faptului ca Clientul a beneficiat de o reducere la efectuarea platii in avans.

VIRTONO sau clientul pot rezilia acordul (fara a-si prejudicia celelalte drepturi) in cazul in care una dintre partile implicate incalca in mod semnificativ acordul (incluzand, dar fara a se limita la o incalcare a Politicii de utilizare acceptabila de catre client).

Uptime (disponibilitatea serviciului)

VIRTONO garanteaza un uptime de 100%. Daca serviciile utilizate nu se incadreaza in limita de 100% uptime, VIRTONO va poate oferi pana la o luna de servicii gratuit. Gratuitatea poate fi solicitata contactand departamentul de plati prin e-mail la office@virtono.comiar aprobarea acestei solicitari va ramane la latitudinea societatii noastre. Uptime-ul serverelor noastre se defineste prin rapoartele sistemelor de operare si prin sistemul propriu de monitorizare, astfel ca poate fi diferit de uptime-ul raportat de alte sisteme de monitorizare.

Backup

Folosirea serviciilor se afla strict in raspunderea clientilor. Optional, VIRTONO va poate oferi servicii de backup aditional contra cost, insa va recomanda pastrarea propriilor backup-uri. De asemenea va rugam sa tineti cont ca backup-urile efectuate nu pot fi verificate in totalitate pentru confirmarea fiecarui fisier sau director. VIRTONO nu este raspunzatoare pentru pierderea de fisiere si/sau informatii.

VIRTONO va poate oferi servicii de backup contra cost, sens in care puteti contacta echipa de vanzari printr-un email la adresa sales@virtono.com

Utilizarea serviciilor VIRTONO

Serviciile oferite de catre VIRTONO vor fi utilizate numai in scopuri licite si morale, orice activitati ce pot fi considerate ilegale sunt strict interzise. Clientul va respecta Politica de Utilizare Acceptabila si se va asigura ca orice alta entitate care utilizeaza serviciile va respecta si Politica de Utilizare Acceptabila.

Transmiterea de mesaje e-mail in masa, transmiterea de mesajele catre un numar mare de adrese e-mail poate fi realizata utilizand serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricarui site gazduit pe serverele noastre, doar in conformitate cu legisaltia in vigoare. Orice sesizare primita in acest sens, va fi trimisa imediat clientului cu scopul de a solutiona problema intre cele doua parti implicate ( client si persoana care a transmis sesizarea ), insa VIRTONO poate recurge direct la suspendarea sau stergerea serviciului furnizat in functie de amploarea si gravitatea sesizarii.

Toate serviciile furnizate de catre VIRTONO sunt folosite si administrate de catre client, iar folosirea acestor servicii este in totalitate responsabilitatea clientului, VIRTONO neavand acces sau avand acces limitat la informatiile sau activitatile care se desfasoara si nefiind raspunzatoare pentru nerespectarea prevederilor legale aplicabile ori de Politicii de Utilizare Acceptabila.

VIRTONO se conformeaza prevederilor legale si va da curs oricarei sesizari venind de la persoane prejudiaciate ori institutii/autoritati sau organizatii, sesizari care creaza cel putin o aparenta rezonabila de legalitate.

Folosirea resurselor

Va rugam sa luati in considerare faptul ca pachetele de servere VPS si gazduire WEB se afla intr-un spatiu (server) comun, asadar folosirea excesiva a resurselor pentru o perioada indelungata de catre dumneavoastra sau de catre clientii dumneavoastra nu vor fi acceptate. Conturile care dauneaza serverelor noastre vor primi o notificare pentru rezolvarea problemei in termen de 3 zile, atat timp cat pagubele nu sunt serioase. In caz contrar, conturile respective pot fi suspendate pana la rezolvarea situatiei. In cazul in care clientul nu reuseste sa abordeze problemelele care i-au fost notificate in termen de 3 zile de la data notificarii, VIRTONO poate, la discretia sa absoluta, sa rezilieze contractul.

Raspunderea VIRTONO pentru pierderea sau daunele suferite de dvs.

Indiferent daca sunteti consumator sau profesionist:

  • Nu excludem sau limitam in vreun fel raspunderea noastra daca acest lucru nu ar fi permis de lege. Aceasta include raspunderea pentru deces sau vatamare corporala cauzate de neglijenta noastra sau de neglijenta angajatilor, agentilor sau subcontractantilor nostri, precum si de frauda.

Daca sunteti un profesionist:

Nu vom fi raspunzatori fata de dvs. pentru nicio pierdere sau prejudiciu, fie derivand din raspunderea contractuala ori delictuala (inclusiv neglijenta), chiar acestea sunt previzibile, care rezulta din sau  sunt in legatura cu:

  • utilizarea sau imposibilitatea de a folosi site-ul nostru; sau
  • utilizarea sau increderea in orice continut afisat pe site-ul nostru.

In special, nu vom fi responsabili pentru:

  • pierderea profitului, a vânzarilor, a afacerilor sau a veniturilor;
  • intreruperea activitatii;
  • pierderea beneficiilor estimate;
  • pierderea oportunitatii de afaceri sau a reputatiei; sau
  • orice pierderi sau daune indirecte sau subsecvente

NU SUNTEM RESPONSABILI DE VIRUSI SI NU AVETI DREPTUL SA INTRODUCETI VIRUSI

Nu garantam ca site-ul nostru va fi securizat, fara erori sau virusi.

Sunteti responsabil pentru configurarea tehnologiei informatiei, a programelor si platformei de calculator pentru a accesa site-ul nostru. Este recomandat sa utilizati propriul software de protectie impotriva virusilor.

Nu trebuie sa utilizati in mod abuziv site-ul nostru introducând cu buna stiinta virusi, troieni, viermi, bombe logice sau alte materiale care sunt daunatoare din punct de vedere tehnologic. Nu trebuie sa incercati sa obtineti acces neautorizat la site-ul nostru, la serverul pe care este stocat site-ul nostru sau la orice server, computer sau baze de date conectate la site-ul nostru. Nu trebuie sa atacati site-ul nostru printr-un atac DDoS. Prin incalcarea acestor dispozitii ati comite o infractiune. Vom raporta astfel de incalcari autoritatilor competente si vom coopera cu aceste autoritati prin dezvaluirea identitatii catre acestea. In cazul unei astfel de incalcari, dreptul dvs. de a utiliza site-ul nostru va inceta imediat.

Responsabilitatile clientului

Clientul are responsabilitatea de a actualiza informatiile de contact si datele de facturare mentionate in contul sau. VIRTONO nu are nicio responsabilitate pentru daune intervenite ca urmare a neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare.

Clientul este responsabil pentru mentinerea conditiilor de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile. Daca exista orice dubiu in acest sens, clientul trebuie sa modifice sau sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand echipa de asistenta.

VIRTONO nu va fi responsabila pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor.

Reguli cu privire la link-uri catre site-ul nostru

Puteti sa publicati un link catre pagina noastra de pornire, cu conditia sa o faceti intr-o maniera corecta si legala si sa nu ne deterioreze reputatia ori imaginea.

Nu trebuie sa stabiliti o legatura intr-un mod care sa sugereze orice forma de asociere, fara a avea aprobare din partea noastra.

Nu trebuie sa publicati un link catre site-ul nostru pe orice site web care nu este detinut de dvs.

Site-ul nostru nu trebuie sa fie incadrat in niciun alt site si nici nu puteti crea un link catre nicio parte a site-ului nostru, alta decât pagina de pornire.

Ne rezervam dreptul de va retrage permisiunea de publicare a link-ului fara  o notificare prealabila.

Forta majora

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Legea aplicabila – jurisdictia

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre VIRTONO si Client se vor rezolva pe cale amiabila , iar in cazul in care acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

Drepturi de proprietate intelectuala

Toate materialele integrate in acest site sunt proprietatea intelectuala a VIRTONO. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse. Totusi, paginile complete ale site-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.

Dispozitii finale

Pe langa termenii si conditiile afisate mai sus, VIRTONO, in functie de serviciul achizitionat de Client, poate incheia si contracte suplimentare de furnizare a serviciilor, caz in care intre parti vor fi valabile conditiile astfel stabilite. Asadar, Termenii si conditiile reprezinta un contract cadru general care poate fi ulterior modificat prin acordul partilor prin semnarea unor contracte ori anexe suplimentare.

VIRTONO isi rezerva dreptul de a-si modifica politica si conditiile de utilizare a serviciilor fara o notificare prealabila.

TELEFONUL CONSUMATORULUI – INFOCONS – 021.9551

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti

Adresa: Bucureşti, Str. Transilvaniei nr. 2, sectorul 1, cod 010798

Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamatii

Tel: 021/310.63.79

Fax: 021/310.63.80

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov

Adresa: Bucuresti, Str. Transilvaniei nr. 2, sectorul 1, cod 010798

Tel.: 021/310.63.78, 021/310.63.81

Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamatii

Fax: 021/310.63.80

Website : www.anpc.gov.ro