Politica de confidentialitate


 

Politica de COOKIE-uri si Politica de CONFIDENTIALITATE

 

SC VIRTONO NETWORKS SRL, persoană juridică română, cu sediul social în Navodari, Str. Midiei nr. 9, bl. M2, sc. A, et. 3, jud Constanta, si punct de lucru in Navodari, Bdul. Mamaia Nord nr. 6, Constanta, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J13/1532/2014, cod unic de înregistrare/cod TVA (RO)33431948, descriem in cele ce urmeaza modul în care prelucrăm și protejăm datele cu caracter personal.

 

Despre Cookie-uri

Site-urile noastre https://www.virtono.ro si https://www.virtono.com utilizează cookie-uri. În rândurile de mai jos se regăsesc câteva informaţii care au scopul de a explica pe scurt detalii importante despre plasare, utilizarea şi administrarea cookie-urilor pe site-ul Companiei VIRTONO NETWORKS.

 

Ce este un Cookie?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut şi că "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur şi simplu"cookie") este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) şi este complet "pasiv" (nu conţine programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard-disk-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părţi: numele şi conţinutul său valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenţa a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

 

Pe site-urile www.Virtono.ro şi www.Virtono.com se folosesc următoarele tipuri de cookie-uri:

 

Cookie-uri strict necesare

Aceste cookie-uri sunt esenţiale pentru a vă afişa site-ul nostru în condiţii optime, cu toate funcţionalităţile active. Aceste cookie-uri sunt folosite şi pentru partea de înregistrare, logare şi comandarea de produse pe site-ul nostru.

 

Cookie-uri folosite de alte soft-uri

Pe site-ul nostru pot fi reţinute cookie-uri aparţinând unor soft-uri pe care le folosim. De exemplu pentru a măsura traficul pe site-ul nostru, folosim Google Analytics care poate păstra cookie-uri.

 

Cum pot opri cookie-urile?

Utilizatorii îsi pot configura browserul să respingă fişierele cookie. Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite secţiuni / pagini impracticabile sau dificil de vizitat şi folosit.

 

            Browserele utilizate la accesarea internetului au integrate facilităţi de setare a nivelului de securitate a informaţiilor, oferind inclusiv posibilitatea de acceptare a cookie-urilor. Pentru a utiliza facilităţile de setare a nivelului de acceptare a cookie-urilor, în cele mai multe cazuri este necesară accesarea secţiunii “opţiuni” din browser şi a categoriei  “Setări”. Dezactivarea opţiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicaţii imposibilitatea accesării unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important sa acceptaţi doar cookie-urile de la site-urile pe care le consideraţi de încredere. În orice moment aveţi posibilitatea de a şterge cookie-urile utilizînd opţiunea “Privacy” din categoria Settings.

            Opţiuni pentru împiedicarea monitorizării activității online a utilizatorului sunt implementate astăzi în diverse forme; unul dintre cele mai raspândite este mecanismul “Do Not Track” utilizat de cele mai multe browsere de internet şi motoare de căutare. Scopul mecanismului „Do Not Track” este „de a oferi utilizatorului posibilitatea de a-și exprima opțiunile personale cu privire la monitorizarea activităților desfășurate online și de a comunica aceste opțiuni fiecărui server sau aplicație web cu care interacționează, permițând astfel fiecărui serviciu accesat fie să-și ajusteze practicile în funcție de opțiunile utilizatorului, fie să ajungă la un acord separat cu utilizatorul, care să fie convenabil ambelor părți. De menționat este faptul că nu toate funcționalitățile “Do Not Track” blochează cookie-urile.

 

Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

Setări cookie în Internet Explorer – https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Setări cookie în Firefox – https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

Setări cookie în Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&hlrm=en

Setări cookie în Safari – https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Setări cookie în Edge – https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Setări cookie în Opera – https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/.

 

 TIPURI DE COOKIE-uri folosite pe site-ul nostru:

 

Categorie: Necesare (3)
Aceste cookie-uri sunt esenţiale pentru a vă afişa site-ul nostru în condiţii optime, cu toate funcţionalităţile active. Aceste cookie-uri sunt folosite şi pentru partea de înregistrare, logare şi comandarea de produse pe site-ul nostru.

NUME COOKIE FURNIZOR TIP EXPIRARE
__cfduid tawk.to HTTP 1 an
Scopul Cookie-ului: Utilizat de rețeaua de conținut, Cloudflare, pentru a identifica traficul web de încredere.
Initiator: https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
CookieConsent virtono.ro HTTP 1 an
Scopul Cookie-ului: Pastreaza decizia utilizatorului in legatura cu cookie-urile.
Datele sunt trimise catre: Ireland (adecvat)
wordpress_test_cookie virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Folosit pentru a testa daca browser-ul utlizatorului suporta cookie.
Initiator: Webserver
Sursa: virtono.ro
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
Categorie: Statistici (4)
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

NUME COOKIE FURNIZOR TIP EXPIRARE
@@History/@@scroll|# virtono.ro HTML Sesiune
Scopul Cookie-ului: Pastreaza istoricul discutiei pe livechat pana la finalizarea sesiunii.
Sursa: https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
_ga virtono.ro HTTP 2 ani
Scopul Cookie-ului: Folosit de Google Analytics, inregistrează un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul în care vizitatorul folosește site-ul web.
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
_gat virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Acest cookie este asociat cu Google Analytics Universal şi este folosit pentru acceleraţie rata de cerere - limitează colectarea de date pe site-urile cu
trafic intens. Scopul principal al acestui cookie este de performanţă.
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
_gid virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Înregistrează un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul în care vizitatorul folosește site-ul web.
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
Categorie: Marketing (2)
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt mai valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.

NUME COOKIE FURNIZOR TIP EXPIRARE
ads/ga-audiences google.com Pixel Sesiune
Scopul Cookie-ului: Utilizat de Google AdWords pentru a re-implica vizitatorii care sunt susceptibili de a converti către clienți pe baza comportamentului online al vizitatorilor pe site-uri web.
Sursa: https://www.google.co.uk/ads/ga-audiences?v=1&aip=1&t=sr&_r=4&tid=UA-58431774-1&cid=585575137.1527219316&jid=61210261&_v=j68&z=950094478&slf_rd=1&random=547051510
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
NID google.com HTTP 6 luni
Scopul Cookie-ului: Înregistrează un ID unic care identifică dispozitivul utilizatorului care revine pe site. ID-ul este utilizat pentru anunțurile direcționate.
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
Categorie: Altele (6)
Cookie-urile neclasificate sunt cookie-uri în curs de clasificare, împreună cu furnizorii de cookie-uri individuale.

NUME COOKIE FURNIZOR TIP EXPIRARE
__tawkuuid virtono.ro HTTP 179 zile
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
jetpack_sso_nonce virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: Webserver
Sursa: virtono.ro
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
jetpack_sso_original_request virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: Webserver
Sursa: virtono.ro
Datele sunt trimise catre: Romania (adecvat)
ss va.tawk.to HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: https://va.tawk.to/register/1527219406255
via https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
TawkConnectionTime virtono.ro HTTP Sesiune
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
tawkUUID va.tawk.to HTTP 179 zile
Scopul Cookie-ului: Unclassified
Initiator: https://va.tawk.to/register/1527219406255
via https://embed.tawk.to/571497020702fb561cdac640/default
Datele sunt trimise catre: United States (adecvat)
 

            Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională.

Dintre documentele care reglementează utilizarea cookie-urilor la nivel European pot fi consultate Directiva 2002/58/CE (PDF) și  Directiva 2009/136/CE (PDF). În acelaşi timp, în legislaţia naţională, utilizarea  cookie-urilor este reglementată de Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare.

Informaţii suplimentare pot fi consultate în urmatoarele documente şi surse de informare publică:

·         Politica SC VIRTONO NETWORKS SRL privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă pe website-ul www.virtono.ro

·         Directiva 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor electronice (PDF)

·         Directiva 2009/136/CE de modificare a Directivei 2002/22/CE privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele și serviciile de comunicaţii electronice, a Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor publice și a Regulamentului (CE) nr. 2006/ 2004 privind cooperarea dintre autorităţile naţionale însărcinate asigure aplicarea legislaţiei în materie de protecţie a consumatorului (PDF)

·         Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare

·         Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal șp privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)

·         Avizul nr.4/2012 al Grupului de Lucru Articolul 29 privind cookie-urile exceptate de la obținerea acordului, iunie 2012 (PDF)

·         Recomandări IAB România privind informarea utilizatorilor cu privire la utilizarea cookie-urilor pe un site web

·         World Wide Web Consortium, Tracking Preferences Expression (DNT), W3C Working Draft, 2 Octombrie 2012

·         Secure Cookies

·         Wikipedia - HTTP Cookie

·         www.allaboutcookies.org sau http://www.youronlinechoices.com/ro.

 

 

 

Politica de confidentialitate

Regulamentul (UE) 2016/679 - GDPR - protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

 

 

            Începând cu data de 25 mai 2018 SC VIRTONO NETWORKS SRL s-a aliniat la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Acest regulament reglementează:

- principii clare şi norme referitoare la protecţia persoanelor fizice, în ceea ce priveşte prelucrarea datelor lor cu caracter personal, indiferent de cetăţenia sau de locul de reşedinţă al persoanelor fizice, să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale acestora, în special dreptul la protecţia datelor cu caracter personal;

- urmăreşte să contribuie la realizarea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie şi a unei uniuni economice, la progresul economic şi social şi bunăstarea persoanelor fizice;

- apărarea dreptului la viaţa intimă, familială şi privată în privinţa prelucrării datelor cu caracter personal.                       

 

 Ce date personale prelucram?

            Datele personale pe care le prelucrăm sunt, în principal, datele identificare are clienţilor, datele financiare pentru facturare, date demografice, de localizare sau altele. Aceste date se colectează în momentul în care faci o comandă pe site-ul nostru şi devii automat clientul nostru.

 

Modul de  prelucrare a acestor date

           

           În primul rând ţinem să precizăm că preluăm şi prelucram aceste date exclusiv în scopuri legitime. Aceste date ne sunt necesare pentru a putea presta serviciile noastre, pentru a putea derula contractele în vigoare şi nu în ultimul rând pentru a-ţi oferi oricând asistenta necesară sau suportul tehnic de care ai nevoie.  Pentru că securitatea datelor tale este foarte importantă, ne putem folosi de datele tale pentru a putea să te identificăm corect în momentul în care ne contactezi pentru a efectua mentenanţe asistate. Putem folosi datele tale personale în scopuri de marketing, pentru a îmbunătăţi şi dezvolta eficient serviciile sau/şi produsele pe care ţi le oferim, bineînţeles dacă ai optat explicit pentru acest lucru.

             

 Administrarea acordurilor exprimate

 

 Întotdeauna ţinem cont de opţiunea ta exercitată în momentul în care ai devenit clientul nostru. Daca doresti sa iti retragi in orice moment acordul exprimat, ne poti trimite o solicitare in acest sens pe adresa sediului nostrum din Navodari, strada Midiei 9, bloc M2 scara A etaj 3 ap 15, Constanta, Romania sau pe adresa de e-mail support@virtono.com .

 

 Comunicarea datelor personale către terţi:

 In cazul inregistrarii domeniilor web vom furniza datele personale registrarilor de domenii pentru a putea inregistra aceste domenii pe numele dumneavoastra, si anume catre P.D.R Solutions FZC pentru domeniile internationale si catre PAGINI EUROPENE SRL implicit catre  INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE îN INFORMATICA - ICI BUCURESTI (RoTLD) pentru domeniile romanesti.

Pentru a evita fraudele, in momentul in care comandati un serviciu, date de identificare precum adresa email, adresa ip, geolocatie sunt validate de catre o companie terta.

                       

 Timpul în care prelucram datele tale personale.

 Aceste date vor fi prelucrate pe tot parcursul relaţiei contractuale intre părţi. În momentul încetării relaţiilor contractuale, datele vor fi păstrate conform legislaţiei în vigoare.

 

Securitatea datelor

 

Am implementat masuri de securitate pentru a impiedica pierderea accidentala, utilizarea sau accesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal intr-un mod neautorizat, modificarea sau divulgarea acestora. 

Am implementat proceduri pentru a trata orice incalcare de date cu caracter personal suspecta si va vom notifica pe dumneavoastra si orice autoritate de reglementare aplicabila cu privire la o incalcare in cazul in care suntem obligati legal sa facem acest lucru.

                       

Drepturile clientului în ceea ce priveşte datele personale:

                                

Dreptul la informare – ai dreptul de a fi informat despre tot ce se întâmplă cu datele tale personale, la ce sunt folosite, să le accesezi, să le modifici și chiar să revoci consimțământul pentru o anumită organizație. În același timp, ai dreptul să îți accesezi datele personale ori de câte ori vrei.

Dreptul la rectificare le poţi modifica şi/sau completă; Persoana vizată are dreptul de a obţine de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ţinându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaraţii suplimentare

Dreptul de a fi uitat (ştergerea datelor) – poţi obţine ştergerea datelor, principiul general este că o persoană are dreptul de a cere ștergerea datelor personale. Acest drept nu este unul absolut, aceasta însemnând că există circumstanțe în care datele nu vor fi șterse la cererea persoanei vizate.

Dreptul la restricţionare poţi solicita restricţionarea prelucrării datelor. Conform GDPR o persoană are dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale în diverse circumstanțe. De exemplu, o persoană vizată poate restricționa prelucrarea datelor personale când crede că acestea nu sunt exacte. În acest caz, persoana va putea restricționa prelucrarea datelor până când acuratețea acestora este verificată. Un alt caz când se poate restricționa prelucrarea datelor este momentul în care persoana vizată obiectează prelucrării.

Dreptul de opoziţie – poţi să te opui prelucrării datelor tale personale

Dreptul la portabilitate - poţi primi, în anumite condiţii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau poţi solicita că respectivele date să fie transmise altui operator;

Dreptul de a depune plângere - poţi depune plângere faţă de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de retragere a consimţământului în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimţământul tău, ţi-l poţi retrage oricând

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate :puteţi cere şi obţine intervenţia umană cu privire prelucrările de date, vă puteţi exprima punctul de vedere şi puteţi contesta decizia.

            

 

Cum îţi poţi exercita drepturile - VIRTONO NETWORKS    

 Printr-o simplă notificare/solicitare la sediul nostru din B-Dul Mamaia-Nord nr. 6, Năvodari, Jud. Constantă, ROMÂNIA sau printr-un mail către aderesa support@virtono.com      

Petru mai multe detalii, poţi accesa oricând site-ul nostru la adresa https://www.virtono.ro